Sieć stacji paliw AVIA, rozwijana przez spółkę UNIMOT S.A., rośnie w siłę i uruchamia 7 nowych punktów. W ciągu najbliższych kilku dni otwarte zostaną stacje własne w Jastrzębiu-Zdroju, Poznaniu i Grzegorzewie. Wkrótce otwarte zostaną również cztery stacje franczyzowe w miejscowościach Rzepcze-Głogówek, Grońsko, Redło i Sierpów. Na czterech stacjach wprowadzony zostanie koncept gastronomiczny Eat&Go z jego nowoczesnymi rozwiązaniami i udogodnieniami.
Wszystkie stacje AVIA oferują kierowcom kilka stanowisk tankowania z możliwością wyboru popularnych paliw AVIA. Na wybranych stacjach dostępne będzie również paliwo premium AVIA Diesel Gold.
Obiekt w Jastrzębiu-Zdroju zlokalizowany jest przy ulicy Pszczyńskiej 2, która usytuowana jest niedaleko centrum miasta. Stacja w Poznaniu pozwala na dotarcie do wielu klientów, ponieważ zbudowana została na rogu ulic Juraszów i Lutyckiej przy drodze krajowej 92, biegnącej przez obszar czterech województw: lubuskiego, wielkopolskiego, łódzkiego i mazowieckiego. Stacja własna w Grzegorzewie usytuowana jest również przy drodze krajowej 92 między Kłodawą i Kołem. Stacja posiada duży parking dla TIR-ów.
Trzy nowe stacje własne AVIA wyposażone zostały w nowoczesny koncept Eat&Go, który jest połączeniem minimalizmu, modnej kolorystyki, trendów rynkowych oraz ergonomii nowoczesnego sklepu typu convenience. Wnętrze konceptu podzielone jest na dwie strefy: sklepową i strefę relaksu. Kawa serwowana na nowych stacjach z konceptem Eat&Go to autorska mieszanka starannie dobranych ziaren 100 proc. Arabiki o wyjątkowo bogatym aromacie i delikatnym, przyjemnym smaku. Stacje z konceptem Eat&Go wyposażone zostały również w ciekłokrystaliczne ekrany wielkoformatowe Digital Signage, informujące kierowców o najnowszych promocjach, a także audiomarketing.
Stacja w Rzepcze-Głogówek, w województwie opolskim, swoją działalność zlokalizowała przy drodze wojewódzkiej 416 i jest stacją franczyzową, wyposażoną w wiele udogodnień dla kierowców, w tym także w koncept gastronomiczny Eat&Go. Natomiast stacja w Grońsku, w województwie wielkopolskim, położona przy drodze krajowej w kierunku Świecka — między Pniewami a Świebodzinem — posiada kącik kawowy i ofertę przekąskową w postaci hot-dogów. Podobnie stacja w Redle, w województwie zachodniopomorskim, która mieści się przy drodze wojewódzkiej 152. Na terenie stacji działa także sklep, który swoją ofertę kieruje zarówno dla kierowców, jak i okolicznych mieszkańców. Ostatnia z nowo otwieranych stacji AVIA usytuowana jest w miejscowości Sierpów przy drodze krajowej 91, między Ozorkowem a Łęczycą.
Rok 2021 i obecna sytuacja wymagają od nas wszystkich wzmożonej czujności, dlatego tym bardziej cieszymy się, gdy udaje nam się uruchomić zgodnie z planem kolejne stacje paliw pod marką AVIA. Stacje własne wyposażone zostały w nowoczesny koncept gastronomiczny Eat&Go, który od ubiegłego roku sukcesywnie wprowadzamy. Natomiast cztery stacje przyłączyły się do sieci AVIA na zasadach franczyzy. Współpraca z partnerami biznesowymi jest dla nas również bardzo ważna — mówi Robert Nowek, Dyrektor Zarządzający siecią AVIA w Polsce i na Ukrainie. Ubiegły rok zamknęliśmy liczbą ponad 60 stacji, z czego 80 proc. to stacje franczyzowe. To pokazuje, że mamy w tym obszarze odpowiednie narzędzia i wiedzę, by stwarzać idealne warunki do współpracy z partnerami. Rozwijamy się i sumiennie realizujemy założone cele – ten rok chcemy zakończyć liczbą 100 stacji AVIA w Polsce — dodaje Robert Nowek.
Sieć stacji AVIA liczy obecnie blisko 65 działających obiektów, które zlokalizowane są w całej Polsce. Stacje powstają głównie w średnich i małych miastach, jednak AVIA nie zapomina o największych aglomeracjach, rozszerzając swoją działalność także o największe miasta w Polsce.